Beste bezoeker

Het liefste zou ik u meenemen op een fietstocht doorheen de Polders van Kruibeke om te tonen hoeveel het gebied het voorbije jaar alweer is veranderd. Af en toe eens halt houden bij een mooi zicht of op een plaats met een boeiend verhaal, het lentezonnetje erbij en met een hapje en drankje achteraf. Voel u vooral niet geremd om dat op eigen houtje eens te doen. Misschien kan het jaarverslag op deze website inspirerend werken. We doen in elk geval ons best om het verslag in een jasje te gieten dat uitnodigt om het gebied beter te leren kennen.

Ook wie vooral naar de facts and figures op zoek is zal in deze website zijn of haar ding vinden, maar ik hoop dat daarbij ook opvalt hóe er wordt gewerkt. Het is een werk van vele trekkers: de Vlaamse overheid maar ook de gemeente, de landbouwers en niet te vergeten de gidsen en omwonenden. En wat daarbij al een grote troef is gebleken: hoewel er hard is doorgewerkt, hebben ideeën de kans gekregen om te rijpen door geleidelijk te werken.

Zo is het project een kind van vele moeders en vaders geworden. Zo hebben we mensen aan boord kunnen houden. Zo hebben we al heel wat topnatuur gerealiseerd in afwachting van de finale inrichtingswerken.

Het sterkt me ook in de overtuiging dat het toekomstige verhaal van de Polders van Kruibeke een succes zal worden. In afwachting van die ontmoeting in de polders bied ik u alvast ons jaarverslag aan.

Geniet ervan.

Lieven Nachtergale, voorzitter van de Beheercommissie Natuur Polders van Kruibeke

Bladeren in het hoofdstuk ''